Ruimte hebbenr/ ruimte voelen.

Soms heb je het druk. Je bent met alles tegelijk bezig en je weet dat je voor sommige dingen even geen tijd hebt.
Soms ben je minder druk en lijkt het of je nu wel de tijd hebt voor sommige dingen. Maar evengoed doe je niets.

Ik merkte dit een poosje geleden toen ik herstelde van een valpartij en een dikke griep die hierop volgde. Ik begon weer op te knappen, het eten smaakte weer en ik voelde mij weer langzaam aan beter worden. Maar ik deed naast eten, aankleden en slapen niets. Ik voelde geen ruimte om ook maar iets te ondernemen terwijl ik wel de ruimte qua tijd had. Ik verveelde me zelfs af en toe. Toch kwam ik tot niets.

Over het algemeen vinden we dit logisch na ziekte of blessures, dan mag je uitzieken om weer op krachten te komen. Dat we ook na geestelijk knauwen of mentale opdonders geen ruimte voelen is niet bij iedereen bekend. Na een spannende of drukke tijd of als er ruzie is geweest, geldproblemen of zorgen vinden we het maar gek waarom we geen tot weinig energie hebben en weinig tot niets ondernemen De geestelijke vermoeidheid kan er ook pas later uitkomen, soms maanden later.

Maar dit is zoals het werkt; lichaam en geest is nou eenmaal één.

Wanneer je merkt dat je geen energie of ruimte voelt om iets te gaan doen; ga dan eens bij jezelf na wat hiervan de oorzaak kan zijn en ga vooral niet geforceerd aan de slag.
Kijk wat er de laatste tijd heeft gespeeld en geef jezelf de ruimte om hiervan te herstellen.

Om het verschil te voelen van ruimte hebben en ruimte voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *