Over mij

Marga Sijm

Transformatietherapeut en maatschappelijk werker

Ik vind het geweldig om mensen te helpen dichter bij zichzelf te komen zodat ze krachtiger in het leven komen te staan. Als geen ander weet ik hoe het voelt om jezelf kwijt te zijn en je de buitenwereld nodig hebt om de leegte van binnen op te vullen. Ik ontdekte: hoe harder ik zocht, hoe groter het gevoel van leegte werd.
 
Na de opleiding HBO-maatschappelijk werk ben ik in aanraking gekomen met Transformatietherapie om met mijn eigen ‘rugzak’ om te kunnen gaan. En dit is gelukt. 🙂
Hierna heb ik de 4-jarige HBO-opleiding Transformatietherapie gevolgd met maar één wens: deze manier van omgaan met problemen en zaken waar je tegen aan kunt lopen wil ik ook doorgeven aan anderen!

Dit stimuleerde mij enorm zodat ik in 2013 met Praktijk You Know gestart ben en begeleid vanaf dat moment zowel jongeren als volwassenen naar hun eigen kracht zodat ze weer werkelijk verder kunnen.
 
Mijn cliënten waarderen:

 • mijn rustige en respectvolle benadering
 • mijn invoelend vermogen en jarenlange ervaring
 • de diepgang die de transformatietherapie geeft
 • het anders leren kijken om zelfstandig verder te kunnen.
 • het dagelijks in kunnen zetten van de geleerde vaardigheden
 •  
  Het maatschappelijk werk (vanaf 2000) en Transformatietherapie (vanaf 2011) geven mij de kennis en het gereedschap om je tijdens de sessies zelf de antwoorden op je vragen te laten ontdekken. En te leren hoe je voortaan andere keuzes kunt maken. Keuzes die je niet meer uitputten of onzeker maken maar er juist voor zorgen dat je sterker wordt.

  Ontdek je kracht. Jij staat aan het stuur van jouw leven!
   
   
  VEEL GESTELDE VRAGEN:
   
  Wat kan ik verwachten als ik jouw hulp inschakel?
  Transformatietherapie geeft jou een gegarandeerde verandering in het omgaan met je problemen. Je gaat er anders naar kijken en er anders over voelen zodat je meer bewuste keuzes kunt maken.
   
  Wat kan ik verwachten van het 2-3 of 3-6 maandentraject?
  Het traject zorgt ervoor dat ook in het dagelijks leven de veranderingen doorgaan. Door middel van de telefoontjes, het email contact, de vragen voor thuis en eventueel de workshop krijg je én houd je overzicht in datgene wat je nodig hebt of graag wilt.

  Wat is het verschil tussen het 2-3 maandentraject en het 3-6 maandentraject en hoe hierin te kiezen?
  Dat hangt af van de intensiteit van je issues en in hoeverre je jezelf al kent. Als je net gestart bent met het ont-dekken van wat jij eigenlijk wilt in het leven, wie je bent en waar je tegenaan loopt, biedt het 3-6 maanden traject letterlijk meer rust en ruimte om jouw eigen manier van zijn, jouw wensen en mogelijkheden naar boven te halen.
  Het 2-3 maanden traject is meer ondersteunend als je al langer op weg bent in je ontdekkingsreis.
   
  Kan ik ook losse Transformatiesessies aanvragen?
  Ja, dat is mogelijk en kan goed werken als opfrisser bij een bepaald onderwerp.
  Echter, om je issues echt aan te kunnen pakken en op te lossen is inzicht nodig, belangrijk hierbij is dat je hier ook de tijd voor neemt. Mijn ervaring met losse sessies laat zien dat er voor even een oplossing lijkt die echter in het dagelijks leven niet altijd vast te houden blijkt. Mensen vervallen snel weer in hun oude patroon.
   
  Wanneer start het 2-3 maandentraject en 3-6 maandentraject?
  De maandtrajecten starten in overleg met jou, we kijken wat voor jou het beste resultaat kan opleveren en wanneer dit voor allebei mogelijk is.
   
  Wat maakt de combinatie Transformatietherapie en Bach Bloesem Remedie zo bijzonder?
  De combinatie Transformatiewerk en Bach Bloesem Remedie versterkt elkaar: waar bij de Transformatietherapie het praten en voelen tot bewustwording leidt werkt de Bach Bloesem Remedie op jouw energie en doet daar zijn helende werking.