Uitgerookt

Het is alweer een aantal jaren geleden. Ik was 15 jaar, net van school en als opvolger van mijn zus de hele week bij lieve mensen in het huishouden aan het werk, gewoon in één gezin. Dat kon nog in die tijd, er was nog geen tijdschrijven, inroosteren of uitklokken bij dit werk.
Het was heel gewoon dat ik iedere zaterdag mijn weekloon kreeg + 1 pakje shag. Want ik hoorde nu bij de volwassenen (15jaar !) en mocht dus roken.

Dat waren nog eens tijden…..
Geen moeilijk gedoe over hoe slecht roken was of wat de consequenties konden zijn, nee, eigenlijk alleen moeilijk gedoe als je NIET rookte. Als je niet rookte hoorde je er niet echt bij, telde je niet echt mee en als je last van de rook had was je een aansteller.
Zo simpel was dat toen.
Arme niet-rokers op verjaardagen of feesten!

In deze tijd is het anders en lijken de zaken wel omgekeerd; om te roken moet je naar buiten maar niet overal mag dit; moet je naar een speciaal rokershok maar ook dit mag binnenkort niet meer in cafés; mag je niet meer roken in de buurt van een ziekenhuis en wordt je als roker scheef aangekeken als je wilt roken onder werktijd.

Begrijp me goed, ik ben geen voorstander van het roken, ik ben 37 jaar geleden gestopt en heb hier nooit spijt van gehad.
Ik vind het wel een beetje sneu voor de mensen die nog steeds erg van het roken kunnen genieten; ze worden nu door alle maatregelen aan alle kanten uitgerookt…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *