De kunst van het ‘nu even niet’.

Ieder jaar overvalt het me weer een beetje: As-woensdag, de woensdag na Carnaval en het begin van de vastentijd. Veertig dagen waarin ik mezelf uitdaag geen chocolade te eten. Ik ben een echte chocoholic en sinds een paar jaar eet ik in deze 40 dagen even geen chocola om te kijken hoe dit is als ik mezelf iets ontzeg. Wat dit met mij doet en of ik sterk genoeg ben om de bruine-, witte- gevulde- of met nootjes heerlijkheden een poosje kan weerstaan.

Nou, dit is best heftig, de verleidingen liggen overal op de loer.
Uiteraard in de winkel, in reclamefolders maar ook op kantoor waar een grote glazen pot staat met paaseitjes en ik ben de hele dag alleen met die pot… Of thuis zitten en ineens alleen maar chocoladehagel op je brood willen… Of uit eten gaan met als toetje koffie/thee met overheerlijke bonbons….

Geloof me, verschillende keren stond ik op het punt om toe te geven, heb dit niet gedaan en mijzelf hiervoor een dikke schouderklop gegeven!
Tot gisteren, Paaszaterdag. Dan houdt mijn zelfgekozen niet-mogen op en geniet ik weer volop van chocola. Niet overdreven veel maar wel met groot plezier. Want het is echt zo: je geniet dubbel na een poosje van onthouding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *