Genieten

‘Mam, vind je het leuk om te helpen met het partijtje van je kleindochter?’
Ik vraag direct: ‘wil ze dit dan wel?” Antwoord: ‘ja, ze staat hier naast me te juichen bij het idee!”
En dan sta je dan als oma met verwondering te kijken naar de jarige job en 7 andere kleine meisjes en naar m’n jongere kleindochter en kleinzoon die allemaal in opperste concentratie hun plakje cake of koek aan het versieren zijn.
Ze namen hier alle tijd voor, niks snel, snel.
Eerder veel, veel…. Welke kleur zal ik nemen? Wat zal ik hier doen?
Mag ik de hageltjes/slagroom/korreltjes/snoepkraaltjes/vlokken na jou?

Toen was het tijd om de kunstwerken op te eten; de ene werd een beetje misselijk van teveel slagroom, de andere kwam erachter dat de ogen toch wel een beetje groter waren dan de maag maar wat bleef was het genieten: er werd weer uitgebreid de tijd genomen met datgene waar ze mee bezig waren: het opeten van hun creatie.

Hier kunnen wij als volwassenen nog wat van leren: de tijd nemen om ergens van te genieten…

Herken je jezelf in het niet kunnen genieten van de gewone dingen en verlang je hier weer naar?

Laat me je hierbij helpen, klik op http://praktijkyouknow.nl/contactformulier
en stuur mij een berichtje. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *