Thuis-managers

Thuis-managers.
Mijn vader zei altijd: ‘ De man is het hoofd van het gezin maar de vrouw is het nekje waar alles op draait’.
En dat was ook zo. Toen. In de jaren ’50 en ’60, toen we opgroeiden in een gezin met 6 kinderen.
Want moeders waren toen over het algemeen thuis en zorgden voor het gezin en het huishouden. Vaders brachten, over het algemeen, het geld binnen en waren 40, 50 of soms meer uren per week aan het werk.
Voor het eigen bedrijf of bij de baas.
Zo was het ook in de jaren ’80 en begin ’90 toen mijn 3 kinderen klein waren.

Anno 2017 is dit anders, kwam ik een paar weken geleden achter.
Toen viel me ineen op dat mijn zoon en dochter heel veel rondom de kinderen met hun partners overleggen. ‘ Wat zullen we doen: moet de kleine nu slapen of straks, wat vind jij?’ Of: ‘wat denk je, is het handig als onze oudste zelf naar oma rijdt op haar fiets? Zou ze dit al kunnen?’

Het viel mij op omdat ik vroeger – over het algemeen – alleen de beslissingen nam rondom de kinderen, a)omdat er overdag niemand was om mee te overleggen en b)omdat ik als moeder dacht het beter te weten voor mijn kinderen, gewoon omdat ik hun moeder was…
Van dit laatste idee ben ik inmiddels aardig terug gekomen…☺

En ik ben nog ergens achter gekomen: doordat moeders nu ook meer buitenshuis werken is het tegenwoordig niet alleen een kwestie van je kinderen samen opvoeden maar ook van je gezin samen managen!

Moeite met het managen van je gezin? Kom je zelf in de knoop te zitten? Laat me je hierbij helpen, klik op http://praktijkyouknow.nl/contactformulier
en stuur mij een berichtje. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *