Huisgenootje

Poesje Trees woont nu al weer 2 jaar bij me.
Ze komt uit het asiel, in de krant stond een foto met als tekst: ‘bij wie kan ik wonen?’ De foto had ik gelijk uitgeknipt maar ik was er nog niet uit of ik wel weer een kat wilde. Moest er nog even over nadenken.

Weken later stond een andere kat met foto in de krant, en ja, ik wilde graag een kat. Tot mijn verbazing was Trees er nog; niemand had gereageerd op het artikel in de krant.
Ik wilde deze bange kat een goed huis geven én hopen dat ze minder bang werd. En dat is gelukt. Trees ploft bijna dagelijks midden op mijn krant als ik deze lees en vraagt, nee eist haar aandacht op. Goed zo Trees, kom maar op voor jezelf. Als er visite komt is ze weer die bange kat: direct staat ze bij de achterdeur om naar buiten te kunnen.
Als we alleen zijn is ze zichzelf, komt graag bij me zitten en snort luid en duidelijk.

Ik ben blij met je Trees, je hebt mijn leven verandert, vooral het krantlezen…

Wil je ook beter leren omgaan met je angst? Neem contact met me op via http://praktijkyouknow.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *