Tijdgebrek, tip 1

Ik kom regelmatig mensen tegen die veel te doen hebben en vooral het gevoel hebben dat ze veel moeten.
Het lijkt erop alsof ze geleefd worden, geen keuzes meer hebben, nergens tijd voor hebben, veel dingen moeten en eigenlijk aan het overleven zijn in plaats van te leven.
En het maakt niet veel uit of ze nou wel of geen kinderen hebben; het gevoel van tijdgebrek is vaak erg herkenbaar.

Soms loopt alles als een gesmeerde machine en kost het minder energie maar vaker hoeft er maar één ding in het strakke schema anders te lopen en de persoon in kwestie is van de rel, wordt doodmoe of bok-chagrijnig.
Als je dan vraagt: ‘wat zou je niet meer willen’ is het antwoord steevast dat ze het niet meer zo druk willen hebben, dat ze niet meer van hot naar her hoeven te rennen en dat ze ook eens tijd voor andere dingen, lees tijd voor ZICHZELF mogen krijgen.

En hier zit het probleem én de oplossing.
Tijd krijg je, volop, iedere dag weer. Het is aan jou hoe je deze tijd invult…
Een heel sterk argument wat veel tijd kost is werk. Werken omdat je zo leuk werk hebt of omdat er simpelweg inkomen moet zijn om van te leven.
De mogelijke oplossing: ga eens na hoeveel inkomen je werkelijk nodig hebt om van rond te komen, wat je echt nodig hebt voor je vaste lasten, kleding, eten en pleziertjes. Reken het niet alleen globaal uit maar kijk echt serieus naar wat er aan euro’s inkomt en wat je uitgeeft, waar je wel wat minder in kan uitgeven of misschien wel kan opgeven.

Deze tip kreeg ik een paar jaar geleden en het heeft letterlijk mijn ogen geopend: na de balans te hebben opgemaakt werd duidelijk dat ik inderdaad minder uren kon gaan werken. Want hoe heerlijk mijn werk ook is, meer ruimte om zelf mijn leven te bepalen doet erg goed en geeft veel rust.

Moraal van dit verhaal: vraag jezelf af: LIJD je het leven dat je wilt leven of ga je je leven meer LEIDEN?

Ps: met minder inkomen leven kan ook met één salaris; ik ben al langere tijd alleen-verdiener.

Wil je aan de slag met je leven meer LEIDEN zoals jij dit wilt?
Laat me je hierbij helpen, bel 06-260 222 19 of mail naar info@praktijkyouknow.nl

Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *